حسن اکبری در گفتگو با خبرنگار مهر در یزد اظهار داشت: این طرح با هدف احیای مجدد این گونه در زیستگاههای مطلوب در استان یزد به مرحله اجرا درآمده است.
وی بیان داشت: این طرح در مساحتی به وسعت 160 هکتار و با انتقال چهار راس گورخر از گوراب مهریز اجرا می شود.
اکبری خاطرنشان کرد: بیشتر دشتهای استان یزد به ویژه کفه تاغستان، پنج انگشت تا مروست و قره تپه هرات، زیستگاههای خوب گورخر ایرانی در گذشته بوده است.
وی ادامه داد: در گذشته شاهد جمعیت چند هزاری گورخر در دشتهای استان یزد بوده ایم اما به دلیل شکار بی رویه در زیستگاههای طبیعی، این گونه تقریبا در حال نابودی است.
تنها 700 راس گورخر ایرانی در کشور وجود دارد
معاون محیط طبیعی محیط زیست استان یزد خاطرنشان کرد: هم اکنون تنها 700 راس گورخر ایرانی در دو منطقه کشور وجود دارد.
اکبری یادآور شد: سازمان محیط زیست تلاش می کند تا با تکثیر این گونه ارزشمند در سایتهای مشخص، گورخر ایرانی را در زیستگاههای طبیعی ایران احیا کند.
وی اقدامات انجام شده در سایت ابرکوه برای حفظ و تکثیر گونه ارزشمند گورخر ایرانی را شامل فنس کشی، ایجاد انبار علوفه، ساخت استخر ذخیره آب و استقرار کانکس و تجهیزات برای استقرار دو مامور مستقر در این محل برشمرد.
وی خاطرنشان کرد: در این منطقه پرنده های مهاجر، هوبره و پرندههای شکاری نیز وجود دارند که ماموران مستقر در این سایت، اقدامات حفاظتی مرتبط با آنان را نیز انجام می دهند.
اکبری افزود: این منطقه در آینده می تواند به عنوان محلی برای انجام کارهای تحقیقاتی و آموزشی و تفرجگاهی مورد استفاده قرار گیرد.
هم اکنون آمار جبیرهای استان یزد به 10 راس رسیده است
وی یکی دیگر از طرحهای سازمان محیط زیست در استان را طرح احیای جبیر دانست که با شش راس شروع شده و هم اکنون تعداد آنها به 10 راس رسیده است.
اکبری خاطرنشان کرد: طرح گوزن زرد نیز که در جنگل باغ شادی خاتم در حال اجراست، توانسته تعداد گوزنهای زرد را به هشت راس برساند و طرح گور خر گوراب مهریز نیز از دیگر طرح های در دست اجرا با هدف تکثیر و حفظ این گونه است.
وی همچنین از مردم و مسئولان خواست؛ فرهنگسازی در مورد حفاظت از محیط زیست را به طور جدی دنبال کنند.
نظر شما